Среща за спешната помощ събра медици при областния управител на Плевен

16:27, 03 юли 15 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Среща с представители на 9-те общини на територията на областта, в които има филиали за спешна медицинска помощ, с директора на РЗИ Плевен д-р Гарев, директора на УМБАЛ Плевен доц. Луканов, началника на ЦСМП – Плевен д-р Стоева и началника на спешното отделение в УМБАЛ Плевен д-р Стефановски се е провела днес при областния управител Ралица Добрева. Поводът е намерението на Министерство на здравеопазването да кандидатства с голям инвестиционен проект по ОП “Региони в растеж” 2014-20120, информираха от пресцентъра на Областна администрация - Плевен.

В проекта на Министерство на здравеопазването се предвижда обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудването в системата на спешната помощ на територията на цялата страна. Проектът ще включва инвестиции в 28-те ЦСМП, 170 техни филиали и 34 спешни отделения в държавните лечебни заведения.

В изпълнение на дейностите ще бъде изграден нов или ремонтиран съществуващият сграден фонд, както и ще бъде осигурено цялостно оборудване и обзавеждане, съгласно изискванията на медицинския стандарт за спешна медицинска помощ и на действащата нормативна уредба в страната.

На срещата е било дискутирано в кои общини ще има възможност да бъдат построени нови сгради на филиалите на ЦСМП и къде ще се заложи на основен ремонт на сега съществуващите помещения.

Окончателните предложения от страна на общините ще бъдат изпратени в писмен вид в Областна администрация в началото на следващата седмица. До началото на септември пък трябва да са готови идейните проекти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама