Електронната платформа Pay Pal спря разплащанията с потребители в Гърция

16:54, 03 юли 15 / Свят 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Електронната платформа за онлайн плащания Pay Pal блокира сметките на потребителите си в Гърция и забрани всички плащания в страната и извън нея, съобщават световните медии.

След налагането на капиталов контрол много гърци използваха платформата за да плащат сметките си, да купуват различни стоки, а компаниите се разплащаха с други компании в Гърция и чужбина.

Така решението на Pay Pal да замрази услугите си в Гърция нанася нов удар на икономиката на страната.

В съобщение на говорител на компанията се казва: „В резултат на решението на гръцките власти да наложат капиталов контрол плащанията на PayPal от сметки в гръцки банки, както и плащанията зад граница, които се финансират от картите или банковите сметки към момента не са на разположението на потребителите. Нашата цел е да продължим да обслужваме клиентите си в Гърция, както правим от повече от 10 години”.

Рау Pal обаче не са единствения бизнес, който налага някакви рестрикции на услугите си.

В началото на седмицата нискотарифният превозвач Ryanair обяви, че гръцките клиенти ще могат да плащат в брой за билетите си заради наложения капиталов контрол.

Ирландската авиолиния, която оперира на 11 летища в Гърция, заяви, че очаква „високи темпове на спад“ на използването на кредитни и дебитни карти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама