МРРБ: Пътен възел „Белокопитово” трудно ще бъде завършен в срок

13:23, 04 юли 15 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътният възел „Белокопитово” трудно ще бъде завършен на 15 юли, какъвто бе първоначалният ангажимент, поет от изпълнителя. Това съобщават от Министертсвото на регионалното развитие и благоустройството. Министър Лиляна Павлова днес лично е инспектирала строителните дейности на магистрала Хемус на най-големия пътен възел в Северна България – Шумен – Белокопитово.

В съобщението от министерството е посочено, че след като се запознала детайлно с обема дейности, които трябва да бъдат извършени, регионалният министър е изискал от строителя да бъде въведена пълна мобилизация и да бъде внесен нов преработен график за оставащите строително-ремонтните дейности в Агенция „Пътна инфраструктура“.

Участъкът Белокопитово – Каспичан от автомагистрала „Хемус“ е с дължина близо 5 км. В него се изгражда най-големият пътен възел у нас – п. в. „Белокопитово“ с разгърната дължина 10 км. В участъка се изграждат 11 съоръжения. През пътния възел се осъществява връзката с път I-2 Русе – Варна и път I-4 София – Варна и пътя със Силистра.

Проектът е по програмата „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ и е на стойност близо 66 млн. лв. Средствата се осигуряват от държавния бюджет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама