Момичетата първи в надпреварата по спортен риболов на яз. "Пресиян" край Търговище

15:20, 04 юли 15 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
10-годишната Йоана Красенова Димитрова спечели първо място в първия турнир по спортен риболов за деца до 14 години "Млад риболовец", съобщават от общинска администрация Търговище. Турнирът е организиран под патронажа на кмета на община Търговище д-р Красимир Мирев на базата на язовир "Пресиян".

Йоана уловила общо 3, 340 кг. риба. Нейн улов бил и най-големият екземпляр от водите на язовира. На второ място с 3, 160 кг. риба се наредила 8-годишната Натали Пламенова Иванова, а третото място било за Дария Галинова Петрова, на 10 години, с улов от 2, 660 кг. Победителите получили купи, медали и грамоти от община Търговище, както и рибарски принадлежности от спонсорите на състезанието - магазини "Сензор Тим" на "Сензор Фишинг" ООД, "Риболовен свят" на ЕТ "Кристиян Николов"  и "Маркони - ММ"ООД - Търговище. Награден бил и най-малкият участник - 3-годишният Теодор Виталиев от Шумен.

Общо 33 деца са се включили в надпреварата. За всички тях били осигурени медали, грамоти за участие  и подаръци от организаторите и дарителите на състезанието.

Официални гости и съдии били изявените риболовци Мариян Димитров от В. Търново и Ивайло Пасков от Търговище, които са участници в редица наши и международни състезания по спортен риболов.

Мотото на състезанието е - "Не на агресията, аз обичам риболова!", а идеята, както подчертал кметът Красимир Мирев - да се популяризира спортния риболов и насърчават децата да са близо до природата, до водите и горите на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама