Денис Димитров е финалист на Европейското п-во в Талин

06:44, 10 юли 15 / Спорт 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Денис Димитров се класира за финала в спринта на 100 метра на Европейското първенство по лека атлетика за младежи и девойки до 23 години. Състезателят на "Локомотив" Русе спечели убедително първото полуфинално бягане в дисциплината на шампионата в Талин, Естония.

Димитров финишира първи с време 10.39 и изпревари с 10 стотни завършилия на второ място Федерико Катанео от Италия. Трети с резултат 10.50 е спринтьорът от Русия Александър Елисеев. Първите трима от този полуфинал се класираха за финалното бягане.

Петима състезатели от втората полуфинална серия ще спорят за призовите места в дисциплината. На първо място финишира Джовани Галбиери /Италия/ с време 10.20. Втори се класира холандецът Хенсли Паулина с резултат 10.29. На трето място е Ги- Елфе Ануман от Франция, с 10.34.

Съперници на финала в спринта на 100 метра на Денис Димитров на първенството в Талин са още Карлош Нашименто от Португалия, който финишира за 10.42 в полуфинала и Доминик Копец /Полша/, с време 10.44. Състезателят на "Локомотив" Русе е с най- добър личен резултат, 10.16, от всички финалисти.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама