Момиче от Попово спечели първа награда от националния конкурс "Готови за училище"

07:13, 10 юли 15 / Култура 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рисунката на Вяра от Целодневна детска градина  "Люляче" в Попово бе класирана на първо място в страната сред 6 годишните участници в националната изложба "Готови за училище".

Наградата бе връчена на директорката на градинатаТатяна Тодорова, а тържеството по награждаването се състоя в центъра на София, в присъствието на представители на правителството, Световната банка, НПО, родители и деца от цяла България.

Целта на инициативата бе да се заостри общественото внимание върху необходимостта и важността от ранното детско образование, в подкрепа на която говориха и всички гости.

"Благодарим на децата от всички детски градини, с които работим ЦДГ "Космонавт" в село Камбурово, ЦДГ "Иван Калайджийски" в Омуртаг, ЦДГ 11 Търговище, и на наградената градина от Попово." обявиха от Клуба на нестопанските организации в Търговище.

Инициативата е част от проектът, които цели подобряване на обхвата и посещаемостта в детски градини на 6000 деца от уязвими общности в 240 населени места в България. за да се случи това се покриват такси за детска градина, осигурява се допълнително стимулиране въз основа на редовно посещение на детската градина и се предвижда подобрен достъп до информация за семейства от уязвими общности с деца от 3 до 6-годишна възраст.

"Изпълнението на проекта в национален мащаб и прилагането на изследователски подходи при оценката на въздействието ще помогнат за намирането на икономически ефективни стратегии, насърчаващи достъпа и повишеното участие в ранното образование на децата. Детските градини ще бъдат разделени на групи, като всяка група щеполучи определен вид интервенция  - информационни срещи с родители, безплатно образование, безплатно образование в комбинация с ваучер за храна, контролна група. Очакваният ефект от изпълнението на тези мерки е значително увеличаване на записването и посещаемостта на деца от уязвими общности в детските градини. В следствие на това, тези деца ще подобрят познавателните си и социални умения. Тези подобрени умения ще повишат тяхната училищна готовност, което ще увеличи шансовете им за по-добро образование и по-добри работни места в бъдеще. " обявиха организациите участващи в проекта.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама