Свилена Иванова: Има много нарушители, които паркират в зелените площи

07:14, 10 юли 15 25 824 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Редица нарушения на правилата за паркиране са констатирали от общинския инспекторат в Шумен през последния месец и половина. Това коментира пред Topnovini.bg директорът на Дирекция “Инспекторат” в Община Шумен Свилена Иванова.

Двама шофьори в Шумен са получили наказателни постановления, които са с новия размер на санкцията за неправилно паркиране в зелени площи и тротоари.

До месец май тази санкция бе 20 лв., но от почти от тогава насам тя е увеличена и паркиралите на тротоар или в зелени площи може да отнесат между 50 лв. и 200 лв. глоба за това.

Свилена Иванова обясни, че за месец и половина откакто работят по новите условия имат само две издадени наказателни постановления, но има много констатирани нарушения за паркиране в зелени площи и се работи по тези преписки. „Има коли, които са се оказали със собственици, които живеят в други общини и сме им пратили покани”, каза тя и обясни, че чакат нарушителите, които са призовани редовно.

За този период служителите на инспектората са глобили трима водача по Закона за движения по пътищата за престои и паркиране в населени места. За това прегрешение на водачите е наложена санкция от 30 лв.

Две коли са били санкционирани за престои или паркиране на кръстовище, като там глобата е 20 лв.

6 шофьора пък са отнесли глоба по общинската Наредба 1 за преминаване и паркиране по детски площадки, тротоари и зелени площи. При установяване на такова нарушение водачът подлежи на санкцията между 100 лв. и 1000 лв.

Свилена Иванова заяви, че има близо 100 автомобила, които не са в движение и са оставени от собствениците си по улици и тратоари, които са набелязани да бъдат премахнати по силата на новата Наредба за управление на отпадъците на територията на общината. Очаква се само кметът Красимир Костов да подпише договор с организация по оползотворяване на излезли от употреба моторни превозни средства, за да се започнат и дейности по отстраняване на старите возила от улиците.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама