Три знакови дела ще се гледат в Софийския градски съд

07:22, 10 юли 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Натоварен ще бъде последният ден от седмицата в Софийския градски съд. За днес са насрочени заседанията по три знакови дела. В 10 часа бившият председател на СГС Владимира Янева ще застане на подсъдимата скамейка, заради мегааферата „Червеи“. Заедно с нея подсъдим е и бившият директор на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Тодор Костадинов. Софийската градска прокуратура внесе обвинителния акт срещу двамата вчера следобяд. Делото е насрочено за днес и ще бъде разпределено публично заради големия обществен интерес.

Владимира Янева отива на съд заради, защото като председател на СГС два пъти е дала рарешение за използването на специални разузнавателни средства и два пъти е позволила продължаване на използавенто им, в нарушение на Закона за специалните разузнавателни средства. Тодор Константинов ще отговаря пред съда за съставянето на шест официални документа, в които е удостоверил неверни обстоятелства.

За 9:30 е насрочено поредното заседание по делото срещу бившия социален министър от правителството на Сергей Станишев, Емилия Масларова и още петима подсъдими. Те са призовани като обвиняеми заради длъжностно присвояване в особено големи размери. Според обвинителния акт, тя, заедно със семейния си приятел и управител на фирма "Стара Загора 2007" Венцислав Драганов, и техни помагачи, са присвоили 11 млн. лева от отпуснатите 19 млн.лв. за реконструкцията на сградата на Министерството на труда и социалната политика в Стара Загора. „Сагата“ по делото срещу Масларова и останалите започна още през 2009 г. и от тогава е отлагано многократно.

Със същия начален час е и заседанието по делото срещу лидера на ПП „Атака“ Волен Сидеров. Той е обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Инцидентът с депутатът от „Атака“ стана преди повече от година по време на полет от София до Варна.

Тогава Сидеров и други депутати от „Атака“ влязоха в сериозен конфликт с френския дипломат Стефани Дюмортие, а по-късно нападнаха полицай и пътник на летище Варна. На предишното заседание по делото, което беше преди по-малко от месец, бяха изслушани над 15 свидетели, като само един от тях се яви в защита на депутата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама