„Берое” чака датския „Брьондби” в Стара Загора

07:39, 10 юли 15 / Спорт 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Футболистите на „Берое” продължават във втория кръг на Лига Европа. На 16 юли на стадиона в Стара Загора е първата среща с датския „Брьондби”. Реваншът е на 23 юли в Копенхаген.

Цяла футболна Стара Загора ликува снощи след победата на „Берое” в реванша с литовския „Атлантас” на стадиона под Аязмото.

„Зелените” се наложиха безапелационно с 3:1 на старозагорска земя и с общ резултат 5:1 от двата мача, продължават напред.

Над 9 000 души подкрепяха любимия отбор и създадоха невероятна атмосфера на стадиона. Още в 7-ата минута Спас Делев бе точен с директното си изпълнение на пряк свободен удар, заложен на границата на наказателното поле, и хвърли в екстаз феновете. Новото попълнение на „Берое” се превърна в герой, след като направи хеттрик в мача. Той е автор и на единия от головете в първия мач в Клайпеда.

Съперникът на старозагорци във втория кръг пък победи с 2:0 „Жувенес” от Сан Марино и с обща резултат  11:00 от двете срещи също се класира напред.

„Мисля, че първият, ранен гол, както говорихме преди мача, се получи. Той успокои отбора до голяма степен. Вторият падна в най-подходящия момент за нас, в края на полувремето. След това се опитахме да спестим малко психически сили и доигравахме мача“, коментира след срещата треньорът на беройци Петър Хубчев. „Няма как да не ме притеснява, че отборът физически не е това, което иска да бъде. Сами сме си „виновни“ за това, че трябва да играем два мача другата седмица. Ще се опитаме да се възползваме и да го изживеем“, допълни наставникът.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама