Румен Петков: Ясно е, че идеята на тези промени е да бъде сменен ВСС

08:45, 10 юли 15 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Като сме несъществена част, защо е целият този вой? Този въпрос беше реакцията на Румен Петков към изказването на лидера на ДСБ Радан Кънев. Вчера в разговор за дъдебната реформа по bTV Кънев заяви, че АБВ са незначителни, ако не поискат обратното. Коментарът му беше по повод отказът на АБВ да подкрепи промените в Конституцията.

„Те не могат да осигурят собствените си хора, а са се вторачили в АБВ. Записано е в споразумението, че запазваме правото си по въпроси от особена важност да имаме наша категорична позиция. Не зная защо някой се изненадва от тази наша позиция. Ние първи започнахме дебата за съдебната реформа. Ние направихме широка дискусия с професионалната общност. Всички говорят юнашки за промените без да казват какви точно са те“, каза в студиото на bTV Румен Петков.

„Какво ще ни дадат тези промени в Конституцията?“, попита Петков. „Срещу нашите аргументи никой не е казал нищо, срещу идеите на конституционалистите никой не е казал нищо. За всички е ясно, че идеята на тези промени е да бъде сменен Висшият съдебен съвет, допълни още Петков и обобщи, че "не сме били свидетели на такъв политически брутализъм, през последните 25 години."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама