Всички кандидат-гимназисти от областта подават заявления за трето класиране в Плевен

09:16, 10 юли 15 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подаването на заявления за участие в трети етап на класиране при учениците, завършили 7 клас, ще се извършва единствено в Плевен. Това важи за всички кандидат-гимназисти, независимо за кое училище и в коя община искат да подадат документи.

Подаването на заявленията започва от днес и продължава до 14 юли в НУ „Единство“, ул. „Бяло море” № 2, гр. Плевен, без почивните дни, припомнят от Регионалния инспекторат по образованието. Комисията ще работи от 8 до 18 часа.

Ще припомним, че след записването във втори етап, свободните места в училищата с прием след 7 клас в областта, са 204. За Трети етап на класиране имат право да подадат документи ученици, които не са участвали в приема до сега и успешно са  положили  изпитите по БЕЛ и по математика, некласирани ученици от І и ІІ етап итакива, които все още не са се записали след миналите два етапа. 

Документите, които се представят са заявление за участие в трети етап на класиране – предоставя се на място. В заявлението си ученикът може да променя или пренарежда желанията си, но не запазва мястото си по-преден етап на класиране. Представя се и удостоверението за завършен VІІ клас и оригинал за сверяване, копие от медицинско свидетелство ( само за кандидатстващите за специалности от професии) и оригинал за сверяване. Кандидатът трябва да има и служебна бележка с оценките от положените приемни изпити за сверяване на вписания входящ номер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама