Пътничка пострада при катастрофа на автобус от градския транспорт в Добрич

10:15, 10 юли 15 25 724 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътничка в автобус по линията 233 е пострадала при пътен инцидент вчера по улица „Кирил и Методий“ в Добрич.

Около 14,10 часа в полицията е получено съобщение за катастрофата. На място е установено, че 50-годишният шофьор на автобус „Рено” А. П. удря паркиращ лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 21-годишния Д. Д. от с. Одърци, съобщават от Областната дирекция на МВР.

По информация на Topnovini.bg автобусът е на общинската фирма „Автобусен транспорт“. Управителят й Росен Русев коментира, че инцидентът е станал малко преди спирката до РЗИ. Автомобилът е спрял внезапно пред автобуса, без да сигнализира за това. В резултат на това Реното го ударило. Материалните щети са нищожни, но има пострадала пътничка, обясни Русев. Жената е на 71 години и е пътувала на първата седалка зад шофьора. Тя не е била поставила колана си, каза още управителят на транспортната фирма.

По данни на ОД на МВР жената е транспортирана до болницата в Добрич с фрактура на лява ключица, няма опасност за живота й. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. Взети са кръвни проби по надлежния ред. Образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

Това е вторият инцидент с автобус на фирмата за последните няколко месеца.  През декември микробус № 124 на транспортната фирма се блъсна в дърво по булевард "3 март" в Добрич. По информация на Росен Русев досъдебно производство е приключило. Предстои да бъде повдигнато обвинение. Виновен за инцидента бе шофьорът на лек автомобил „Субару“, който отне предимство и блъсна микробуса. Впоследствие от полицията съобщиха, че той е бил употребил марихуана. При този инцидент са нанесени три телесни повреди. Според експертиза, автобусът е невъзстановим. Поради това и Общинският съвет разреши на дружеството да купи нов автобус, който се очаква скоро да бъде получен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама