"Кутийката от Улм" акостира на русенския кей

10:19, 10 юли 15 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Това е един малък кораб, който се нарича „Кутийката от Улм“. Кораб с важно историческо значение. Още преди 300 години с кораби от този тип, хората са предприели първите по- дълги пътувания по Дунав. Т.к. споменът от преди 300 години все още е жив и до днес предприемаме такива пътувания, разказаха участниците в него.

Пътуването е разделено на различни участъци и днес започва участъкът, който свързва Русе и Тулча. Делегацията включва членове на местния парламент, двама от кметовете и главния кмет на Улм. Корабът “Ulmer Schachtel” акостира на понтон 6, който се намира в близост до пясъчните фигури. Представителната делегация от Улм /Германия/ имаше официално посещение в Русе. 

Преди 14 дни е започнало пътуването. На всеки един от участъците се сменя екипажът и делегацията, която е на кораба. Последният участък е бил от Видин до Русе, преди това от Белград до Видин и днес продължаваме. Тази вечер корабът ще акостира в Силистра. В края на пътуването корабчето ще бъде извадено от водата, ще бъде натоварено на камион и откарано в Улм. 

Делегацията ще се върне с автобус до Букурещ и след това с полет до Германия. „Ние провеждаме дълго пътуване от Улм до Черно море. Русе е прекрасен град- град с традиции, на науката, преди всичко град на великолепната си култура. По тази причина решихме следващата година в Русе да проведем едно голямо културно събитие.

Ще поканим представители на всички Дунавски държави, които да се включат в този форум. Ние сме активни посланици на процесите на реализация на Дунавската стратегия. Това е един огромен шанс преди всичко за градовете по поречието на Дунав“, каза Иво Гьонер, главен кмет на Улм. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама