БСП и ДПС дават на Конституционния съд закона за здравното осигуряване

11:15, 10 юли 15 / Политика 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парламентарните групи на БСП и ДПС ще внесат днес в Конституционния съд (КС) жалба във връзка с промените в Закона за здравното осигуряване. Това обявиха депутати от групи на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на София Topnovini.bg.

До момента подписи под жалбата са поставили над 60 народни представители от БСП, ДПС, АБВ, БДЦ и нечленуващи в парламентарни групи.

Обжалват се две норми в Закона за здравното осигуряване. Това са параграф 10, който третира разделянето на пакета на основен и допълнителен. Другата точка е свързана с привилегията, която си създава държавата, като продължава да не плаща вноските за групите хора, които тя осигурява.

„След приемането на промените в закона изпратихме писмо до президента с молба да наложи вето и така да докаже, че е загрижен за здравето на всички българи“, обясни Емил Райнов от БСП и допълни, че както са и подозирали, той не е бил загрижен за здравето на всички българи.

Законът излязъл в Държавен вестник и затова са пристъпили към следващата стъпка – събирането на подписи за сезиране на Конституционния съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама