6 години затвор за неправоспособен шофьор, убил един и ранил двама

11:41, 10 юли 15 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 6 години лишаване от свобода е осъден 30-годишен мъж от Добрич, който през октомври миналата година е причинил тежка катастрофа, при която един е загинал, а двама са ранени.

Пътният инцидент е станал на 20 октомври, около 21:30 часа по главен път град Генерал Тошево посока град Добрич, на около 500 метра след разклона за с. Царевец. Лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, управляван от неправоспособния П.П., при движение с несъобразена скорост на суха пътна настилка, губи контрол върху автомобила и се удря в крайпътно дърво. Вследствие на катастрофата на място загива возещият се на задната дясна седалка 17–годишен младеж от Добрич. Пътуващият на предната дясна седалка 26-годишен мъж от Добрич е бил с черепно мозъчна травма, счупен таз, в кома и с опасност за живота. Возещия се на задна лява седалка в автомобила бе настанен за наблюдение в неврохирургия. Шофьорът бе с коремни и гръдни контузии, без опасност за живота.

За извършеното деяние Окръжният съд е определил на подсъдимия наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест години, което да се изтърпи в затвор или затворническо общежитие от „закрит“ тип при първоначален „строг” затворнически режим.

Със същата присъда подсъдимият е лишен и от правото да управлява моторно превозно средство за  срок от шест години.

Присъдата  подлежи  на  обжалване  и  протест  пред  Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама