Германски депутат отхвърли обвиненията срещу Христо Иванов за Шенген

11:58, 10 юли 15 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И германски депутат опроверга обвиненията на Светлин Танчев, че правосъдният министър Христо Иванов е настоял да не ни приемат в Шенген, ако не се осъществи съдебната реформа.

В писмо до правосъдното министерство и медиите Ахим Бархман, който е и зам.-председател на Комисията по въпросите на ЕС в Бундестага подкрепя провеждането на съдебната реформа в България, съобщават от Министерство на правосъдието.

„Министърът на правосъдието Христо Иванов под никаква форма не е отправял към мен молба, да не се допуска влизането на България в Шенген , докато не бъде осъществена съдебната реформа.Това не е вярно“, пише Бархман.

„Невярно е, че съм информирал депутата Светлин Танчев по време на разговора с българските депутати – членове на Комисията по европейски въпроси и контрол на Европейските фондове, че министър Иванов ме е молил, споразумението за Шенген да бъде приложено напълно за България, когато получи зелена светлина за своята съдебна реформа. Това може да бъде потвърдено и от други лица“, казва още депутатът.

Междувременно късно снощи и депутатът и бивш външен министър Кристиан Вигенин обяви, че е присъствал на срещата и твърденият ана Танчев н еса верни. „Модерно е да се атакува Христо Иванов напоследък, но нека е с аргументи, не с инсинуации", написа Вигенин.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама