Кольо Гълъба отново влиза в затвора за наркотици

12:18, 10 юли 15 25 2099 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменецът Никола Костов, известен с прякорите Кольо Гълъба и Монопола, отново влиза в затвора заради разпространение на наркотици. Шуменският окръжен съд е осъдил Гълъба на 3 години затвор и 30 хил. лв. глоба, става ясно от определението на магистратите. До наказанието на Гълъба се стига след споразумение между защитата и прокуратурата, което е одобрено от съда и не подлежи на обжалване.

Кольо Гълъба бе задържан по коледните празници миналата година при спецакция на шуменската полиция, която осуети разпространението на 1000 дози наркотик в момент на доставката и размяната на пратката. Според схемата за разпространение дрогата била изпращана от София до Русе, а оттам – до Шумен.

При полицейската операция в края на миналата година бяха арестувани и двама от съучастниците на Кольо Гълъба – Светослав Стоянов от Велино и русенецът Мардирос Симеонов. На двамата също са наложени осъдителни присъди след споразумения.

Според решението на съда в Шумен Светослав ще лежи 3 години в затвора и трябва да плати 10 хил. лв. глоба. Мардирос пък е с условна присъда от 1 година и 10 месеца затвор, с 4-годишен изпитателен срок.

Четвъртият участник в схемата за разпространение на наркотици – Валери Берберов - Андиамото, е в неизвестност и е обявен за държавно издирване. Предстои да му бъде издадена и Европейска заповед за арест.

Кольо Гълъба, Светослав и Мардирос бяха заловени на 23 декември м.г. при доставката и размяната на пратка с наркотици на пътя Русе-Варна, на разклона за кв. “Макак”. Тогава полицаите спрели за проверка “Мерцедес”-а, шофиран от Гълъба. При претърсване под седалката на спътника му Светослав били намерени найлонови торбички с около 300 грама амфетамини на прах и около 300 сини на цвят таблетки амфетамини с лого 15. В Светослав били открити и още 21 от същите таблетки.

Впоследствие на територията на Разградска област е спрян лек автомобил “Шкода Октавия”, шофиран от 50- годишния Мардирос. В квартира на ул. “Спартак” в Шумен, ползвана от Светослав, е намерена марихуана. Такава е открита и в тайник в индустриалната зона на Шумен.

„Гълъба” или „Монопола” е с богато криминално минало. През 2010 година той бе арестуван при спецакция на полицията, при която беше разбита банда за разпространение на наркотици, добила популярност с името „Малкия монопол”. Тогава с помощта на следово куче бяха открити 1.3 кг марихуана и 50 дози амфетамин, като по-голямата част от дрогата бе открита в дома на Кольо Гълъба, който бе обявен за ръководител на групата. Впоследствие той бе осъден на 3.6 г. лишаване от свобода, като през май 2013 г. излезе от затвора.

Светослав Симеонов пък е осъждан 11 пъти за кражба и други деяния. Единствено русенецът Мардирос, който карал таксиметровата “Шкода”, не е осъждан досега.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама