Пожар лумна близо до „Кроношпан“ в Бургас (обновена)

12:19, 10 юли 15 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преди около час е лумнал огромен пожар в бункеровъчните помещения, близо до един от най-големите заводи за обработка на дървесина „Кроношпан“, съобщи за Topnovini.bg говорителят на полицията в Бургас.

Три пожарни с 10 огнеборци и един полицейски патрул вече са на мястото на инцидента. Констатирано е, че огънят обхванал бункер за сушене на стърготина, с обща кубатура 450 куб.м. От помещението са изведени служителите на завода, като е ограничен периметърът на пожара. Включила се е автоматичната гасителна инсталация на помещението, която подпомогнала действията на огнеборците по ограничаване на пожара.

Към момента служителите от РСПБПЗН – Бургас продължават с гасителните действия, като охлаждат и съседните помещения /едно от които също е бункер за сушене на стърготина/, за да ограничат разпространението на огъня.

От инцидента няма пострадали или обгазени. Община Бургас е изпратила на място мобилна станция за замерване показанията на въздуха и евентуалните вредни емисии, но към момента няма обезпокоителни данни.

Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети, ще се изясняват след потушаване на пожара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама