Предупреждават за рязко повишаване на пожарната опасност в област Добрич

12:27, 10 юли 15 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За рязко повишаване на пожарната опасност в област Добрич, предупреждават от Областната дирекция на МВР. Причините са повишаването на дневните температури, започналото прибиране на земеделската продукция и навлизането на активния туристически сезон.

За периода от 6 до 9 юли противопожарната техника е излизала за гасене на пожари 10 пъти. Още в началото на жътвената кампания възникна и първият пожар с унищожени 200 дка с пшеница в землището на с. Дуранкулак. Само за последното денонощие са регистрирани 7 пожара без материални загуби.

Метереологичните прогнози за следващите дни са за задържане на високи температури, което води и до нарастване на пожарната опасност, посочват от дирекцията.

Апелът на пожарникарите към гражданите и гостите на областта е да бъдат изключително внимателни и бдителни, особено когато преминават покрай и в близост до житни масиви и суха тревна растителност. Препоръчват да не се използва открит огън, а пушачите да се съобразяват къде пушат и къде изхвърлят угарките от цигари и клечки кибрит.

Земеделските производители трябва да обезопасят посевите, за да не рискуват загуба на реколтата си, посочват от ОД на МВР.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама