Румяна Бъчварова подкрепя протеста срещу полицейското насилие

13:31, 10 юли 15 / Политика 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестиращите срещу полицейското насилие имат гарант в мое лице. Това заяви пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова във връзка с предстоящи протест на граждани в София, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Бъчварова обясни, че когато трябва, ще има уволнения, но те няма да са самоцелни.

Във връзка с излъчения клип по телевизията за полицейско насилие върху граждани, вицепремиерът коментира, че тече проверка за него. Тя е започнала веднага и продължава сега със служителите.

"Когато приключи дисциплинарната проверка, ще бъдат обявени имената на полицаите. Трябва да се види целият случай – такъв, какъвто е бил, кога е започнал и какво се е случило“, поясни вътрешният министър и допълни ,че не иска да оневинява никого.

Попитана с какво си обяснява това, че 9 месеца по-късно се появява клипът за момчето и момичето, тя отговори, че не само това, а и предишният клип е със задна дата. Става дума за видеото, на което служители на „Гранична полиция“ бият бежанци по границата ни с Турция. Оказало се е, че клипчето е от 2013 г.

„Да не спекулирам по този повод, но мисля, че съвпадението е очевидно. Възприемайки го към работата на МВР, приемаме я, но не мисля, че е основание за омаскаряване“, посочва Бъчварова.

Според нея сигурно има хора, които не са доволни, че тя е в МВР. Не са доволни от работата на министър на МВР, който не е от системата. Имало такива основания, но Румяна Бъчварова е на мнение, че имам достатъчно основания да работи и да се опита да направя нещо.

Бъчварова бе категорична, че не знае от чия страна е тази атака. "Нека отминем тази атака и да си гледаме работата, надявам се това да е начинът да преодоляваме атаките", заяви тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама