Поход премина по стъпките на Хаджи Димитър и Стефан Караджа

13:58, 10 юли 15 25 219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес пред паметника на Хаджи Димитър и Стефан Караджа в Новград беше отбелязана 147 – мата годишнина от слизането на двамата войводи и четата им на българския бряг на река Дунав, съобщиха от Областна администрация - Русе, като уточниха, че по този повод за поредна година е организиран и поход със съдействието на русенското сдружението на бившите областни управители, Областна администрация – Русе и Община Ценово.

Областният управител на Русе Стефко Бурджиев е направил кратка историческа справка, относно слизането на четата на войводите на българския бряг на р. Дунав. Той е подчертал, че "чрез този поход ние не само почитаме историята, запазваме народните традиции, но и успяваме да съберем хора от различни поколения".

"Това е традиция, която учи младите да уважават славното българско минало и да не забравят великите българи дали живота си за свободата на родината”, е споделил още Бурджиев.

По време на събитието пред монумента е отслужена заупокойна молитва и са положени венци и цветя в памет на героите загинали за свободата на България.

Тържественото честване на 147 – мата годишнина от слизането на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа продължава и тази вечер в центъра на село Новград с участието на Оркестър „Репортери”, местни самодейни състави и оркестър „Русенски ритми”.

Събитието ще завърши с тържествена заря – проверка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама