В Каварна почетоха паметта на Рони Джеймс Дио

14:00, 10 юли 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Днес, Дио щеше да навърши 73 години“ написа на стената си във Фейсбук кметът на Каварна Цонко Цонев.  И помести снимка, на която той и други фенове на американския певец и композитор Рони Джеймс Дио поднасят цветя на паметника му в Алеята на рока в морския град. Цонко Цонев публикува и снимка с Дио в Каварна за новогодишното му шоу в рок столицата на България през 2006 г.

Вокалистът на "Елф", "Рейнбоу", "Блек Сабат", "Дио", който си отиде от този свят през май 2010 г., радваше публиката на сцената на "Каварна рок фест" и на новогодишни тържества в градчето.

Статуята на "малкия човек с големия глас" беше открита през октомври 2010 г. в присъствието на барабаниста на DIO и AC/DC – Саймън Райт и на тур-мениджъра на Дио – Стив Минарди.

Бронзовата фигура е върху скала в характерна поза на поклон пред публиката. Паметникът е висок над два метра и тежи 250 кг. и бе изграден с дарителска акция. Той е дело на скулпторите Александър Петров и Красимир Кръстев-Ломски.

 „Той обичаше да идва в България, Каварна беше специално място за него, Рони получи толкова много любов тук”, сподели тогава  Стив Минарди.

Рокаджии от страната и чужбина, които бяха в Каварна за юбилейния рок фест положиха цветя и си направиха снимки пред паметника. Английската хеви метъл банда UFO, която участва във феста, преди да отиде към стадион "Калиакра" разгледа Алеята на рока и си направи снимки с Кметъла пред паметника на легендарния Дио. Румънски фенове също се снимаха на паметника.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама