Съществени пропуски констатира вътрешната проверка в МВР-Варна

14:02, 10 юли 15 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Редица съществени пропуски са установени при проверка на дейността на началника на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР-Варна Свилен Аврамов (подал рапорт за пенсиониране - бел. ред.), началника на Трето районно управление в града, на сектор "Криминална полиция" в районното управление и на служители от сектора, които обслужват територията на мол "Варна", предаде БТА, цитирана от Дарик. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос за проверка в ОДМВР-Варна и репортажите за джебчии в мола в града.

Данните са предварителни, но проверката е в заключителната си фаза, отчете министър Бъчварова. Тя посочи, че информацията до момента й дава основания да се ангажира с това да се вземат всички законово предвидени дисциплинарни мерки срещу служителите. При необходимост материалите ще бъдат предоставени на прокуратурата за понасяне на наказателна отговорност, увери Бъчварова. Директорът на ОДМВР-Варна е назначил комисия за проверка за спрените досъдебни производства за извършени джебчийски кражби, добави министърът.

Относно сегашното ръководство на Областната дирекция, Бъчварова заяви, че проверките, които са им направени, не дават основание за наказания. По думите й новото ръководство се справя изключително добре и само при доказани от "Вътрешна сигурност" нарушения би предприела мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама