Казват кой е виновен за паднала гимназия в Казанлък до края на месеца

14:03, 10 юли 15 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова техническа експертна комисия ще търси причините за срутването в Природо-математическата гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък на 22 юни, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. До края на месеца тя трябва да приключи работата си и да представи протокол.

Комисията е назначена със заповед на началника на Регионален отдел „Национален строителен контрол” Стара Загора на 8 юли т.г. В състава й влизат проектанти с пълна проектантска правоспособност, с доказан опит и висок професионализъм.

Новата комисия трябва да проведе цялата процедура за обследване на аварията. Тя трябва да даде задължителни указания за изпълнение на спешни и неотложни дейности, съобразно характера на аварията, които да се изпълняват веднага от определените от комисията лица, за обезопасяване на строежа и предотвратяване на последващо разрушаване и/или нанасяне на щети.

На 9 юли е проведено първо заседание, направен е оглед на сградата и вече се работи по решение за безопасно отстраняване на авариралите части и обезопасяването й.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама