АДФИ провери пет обществени поръчки на Община Шумен

14:09, 10 юли 15 25 554 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е проверила пет обществени поръчки на Община Шумен. Това става ясно от отчета на институцията за приключилите финансови инспекции през последното тримесечие.

По-голямата част от ревизираните поръчки са за проектите по инвестиционната програма на правителството „Орешарски” за изграждане на пречиствателна станция за питейни води, ремонта на Дома за стари хора „Стефан Смядовски” и за подобряване на общинската пътна мрежа, като са проверени включително актуваните, платените и действително извършените строително-монтажните работи, какти и има ли наличие на двойно финансиране. Първите два проекта обаче така и не бяха реализирани, тъй като Община Шумен загуби финансирането по тях, след като не успя в срок да приключи процедурите по избор за изпълнители и да сключи договори с тях.

Финансовите инспектори са проверили и обявена през миналата година обществена поръчка на кметството за доставка на канцеларски материали, изделия от хартия и консумативи за принтери.

При инспекцията на обществените поръчки на кметството от АДФИ са констатирали едно нарушение по чл. 25 ал. 5 от Закона за обществените поръчки, според който „възложителите нямат право да включват в решението, обявлението или документацията условия или изисквания, които дават предимство или необосновано ограничават участието на лица в обществените поръчки и които не са съобразени с предмета и количеството или обема на обществената поръчка”.

На общината е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама