Пожарът в „Кроношпан“ е загасен, няма замърсяване на въздуха

14:16, 10 юли 15 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пожарът в бункеровото помещение в бургаския дървопреработвателен завод „Кроношпан“ е потушен, няма пострадали хора, не се причинени значителни щети, не е констатирано и обгазяване.

Причината за инцидента е самозапалване на сухи стърготини вследствие на високите температури, съобщи екологът на завода Мартин Грозев. Такова нещо не се е случвало в предприятието поне през последните 10 години, увери той.

По неговите думи, изгорялата дървесина е около 10 кубика, което е незначително количество. Огънят е обхванал не повече от 50 кв. м.

Грозев каза, че евакуирани хора няма. Той допълни, че дори запалването е било загасено изцяло от противопожарния екип на завода. Пристигналите огнеборци от РСПБПЗН – Бургас само наблюдавали отстрани, не се е наложило да се намесват.

Няма констатирани превишения на нормите във въздуха за евентуалните вредни емисии, информира Марияна Николова, началник-отдел „Контрол на околната среда“ в РИОСВ-Бургас. Замервания са извършени в две точки на територията на завода. Данните са категорични, че няма отклонения от нормалните стойности. От екоинспекцията обаче ще продължат да правят замервания в района.  

Обстановката пред входа на предприятието е напълно спокойна, видя репортер на Topnovini.bg. Три големи камиона с дървен материал влязоха в завода по времето, когато запалването в бункера още се гасеше. Служители в работно облекло влизаха и излизаха от „Кроношпан“, като нищо не издаваше да са притеснени по някакъв начин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама