Прокуратурата обяви имената на четиримата полицаи биячи

14:24, 10 юли 15 25 602 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Василен Иванов, Борислав Кютински, Ник Николаев и Димитър Тръпчев са имената на четиримата биячи от клипа с полицейско насилие, разпространен от „Господари на ефира“ преди дни. Това става ясно от съобщение от прокуратурата.

От там допълват, че срещу четиримата е образувано наказателно производство и разследване „в качеството им на полицейски органи при изпълнение на службата си, в съучастие (съизвършителство) помежду им, причинили на повече от едно лице (пострадалите Веселина Китова и Александър Грошанов) леки телесни повреди, съставляващи болка и страдание“.

Разследването е възложено на следовател от отдел "Следствен" към Софийската градска прокуратура, като първоначално определеният срок за неговото провеждане е двумесечен.

В хода на проведената в кратки срокове предварителна проверка от органите на СДВР са събрани достатъчно данни, че при извършената полицейска проверка и последвалото я задържане на Китова и Грошанов на 19.12.2014 г. разследваните полицейски служители са превишили служебните си правомощия и употребената от тях сила е надскочила необходимите предели.

Като законен повод за образуване на делото прокуратурата се е позовала на материали, разпространени в средствата за масова информация – предаването "Господари на ефира", излъчено по Нова Телевизия на 06.07.2015 г. СРП отправя молба за съдействие към Нова телевизия за предоставяне на допълнителни данни във връзка със случая.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама