Веско Жеков посещавал криминален шеф в сградата на МВР-Варна

14:42, 10 юли 15 25 1015 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Босът на групировката "Фирмата" – бившата барета Веселин Жеков, се е срещал с варненски криминалисти в сградата на Областната дирекция на МВР, пише Афера. Една от сглядите, в която е участвал адашът на Жеков, криминалистът Веселин Вълчанов, е била засечена на 17 март т.г., когато директор на варненската полиция все още е Николай Калчев-Пуйчето. Тогава източник на сайта в местната централа на МВР докладва: 

"Наближава туристическият сезон и трябва да се взимат важни "кадрови“ решения. И "боса“ Жеков дойде да си нагледа кадрите тук. Жеков паркира "Порше Кайен“-а си с номер 2111 пред Дирекцията, а вътре Гунчев, Вълчанов и Жеков се заключиха в кабинет на четвъртия етаж, откъдето се чуваше бурен смях. Кабинетът не се отваряше дори при почукване от страна на колеги. Рандевуто продължи половин час."

Както е известно, Веско Жеков е от най-любимите лица на ченгета и прокурори във Варна. Той е сочен за бос на нарко "Фирмата“, който пролежа 3 дни, цифром и словом, по т.нар. "варненско мегадело“ и бе пазен от "мега“ прокурорката Стефка Якимова и ексшефа на варненската полиция Димитър Димитров. Жеков винаги е бил толериран от бопаджии, крими-ченгета и който още се сетите на високо ниво в Областната дирекция на МВР – Варна, коментира разследващият журналист Веселина Томова. Сега тя пита какво са правили крими ченгетата "в шеги и закачки“, заключени в кабинет в ОД на МВР – Варна, с шеф на ОПГ.

"Крайно време е, вместо един по един да се измъкват с пълни гащи и джобове от МВР, куп ченгета да бъдат разследвани за дългогодишни връзки с ъндърграунда. Във Варна цяла дузина "топ“ ченгета се изнизаха по този начин. И на нито едно досега не е потърсена отговорност, камо ли да бъде разследван за симбиозата с нарко "Фирмата", констатира журналистката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама