Върнаха прекратеното повторно дело за починало след мач сливенско дете

15:55, 10 юли 15 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втори път постановление на прокуратурата за прекратяване на делото за починало след мач сливенско дете отмени  Окръжен съд – Сливен. Делото е върнато за трето разглеждане в обвинението.

Инцидентът по време на финалите от Ученичските игри по футбол на 9 март 2013 г.

17-годишното момче участвало в мач на своя отбор от гимназията по механотехника, а след приключване на срещата му прилошава, губи съзнание и припада. Въпреки оказаната на място медицинска намеса и помощ от спешното отделение, детето е починало след реанимацията. Като причина за смъртта е посочен порок на сърцето с тежки изменения на клапите.

По случая още същия ден е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за умишлено умъртвяване по чл. 115 от Наказателния кодекс. Разследването по делото е водено и за престъпление по чл.123, ал.1 от НК. С постановление от 13 юни 2014 г. Окръжната прокуратура в Сливен прекратява досъдебното производство, като е прието, че не може да бъде направен несъмнен и категоричен извод за извършено престъпление.

С определение от 3 юли 2014 г. на Окръжен съд – Сливен, постановлението е отменено и делото е върнато със задължителни указания по приложението на закона. След проведено допълнително разследване, с постановление от 16 юни 2015 г. на Окръжна прокуратура – Сливен, досъдебното производство отново е прекратено, като е прието, че е налице липса на извършено престъпление. Родителите обжалват решението и посочват своите  доводи  за случая.

С определение от 8 юли Окръжен съд – Сливен, отменя повторното прекратяване на случая като необосновано и незаконосъобразно и го връща за трети път на прокуратурата с указания да извърши действия по разследването.

Определението може да се обжалва пред Апелативен съд – Бургас  в 7-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама