Цветан Цветанов: Докладът за промените в Конституцията е готов

16:07, 10 юли 15 / Любопитно 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Временната комисия, която разглежда промените в Конституцията, е готова със съответния доклад. Надяваме се, че в рамките на седмица-две ще имаме обсъждане в пленарна зала." Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на специално посещение в Пловдив, на което бяха обявени кандидати на партията за кметове на Пловдив и областта за предстоящите местни избори, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg.

"Изприказвахме много неща за промените в Конституцията. Знаете, че ГЕРБ, като парламентарна група, е основният вносител на промените - с над 130 подписа. Има създадена комисия, която е готова със съответния доклад. В рамките на следващите две седмици ще имаме обсъждане в пленарна зала. Надяваме се тогава вече да съберем необходимите 160 гласа, за да може в рамките на предстоящите пет месеца да дискутираме и направим възможните промени, които да дадат силен тласък за съдебната реформа", каза Цветанов.

"Към настоящия момент има политически партии, които ни отдалечават от необходимите 160 гласа, но се надявам, че ще успеем да осъществим още консултации, с които да дадем добра основа за промени, както в Конституцията, така и в съдебната система", допълни той.

"Основните промени, които трябва да направим, са разделяне на висшия съдебен съвет и засилване ролята на инспектората. Убеден съм, че с мандатност на ВСС – 4 г., ще се даде действителна възможност и за последващите мерки, които са предвидени в цялата стратегия, която беше приета от парламента за реформи на съдебната система", каза в заключение Цветан Цветанов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама