Пръскат срещу комари и в кварталите на Стара Загора

16:12, 10 юли 15 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес след 20 часа започва пръскане по график против комари на зелените площи, храсти, детски площадки и уличните дървета в Стара Загора, съобщиха от Община Стара загора.

Към предварително обявените за обработване площи на територията на града от 509 139 кв. м., се добавят и нови обекти в кварталите „Железник“, „Три чучура“, „Лозенец“, „Зора“, „Кольо Ганчево“ и АПК.

От Общината предупреждават, че при неблагоприятни метеорологични условия – дъжд или силен вятър, е възможно графикът да се промени.

Отправя се препоръка към гражданите да не посещават зелените площи, в които е извършена дезинсекция до 01.30 часа утре.

Допълнително включени площи за дезинсекция са детска площадка „Волна песен“,бивша детска градина, детска площадка за ул. „Хрищян Войвода“ № 11, парк и кучешка градина, и Стадиона в кв. „Зора”. Ще се пръска и на две детски площадки в кв. „ Кольо Ганчев”, две в  АПК.

В кв. „Лозенец” срещу комари ще се обработват улиците „Белмекен”, „Мусала”, „Гьоновец”, „ Ивайло” и  „Витоша”, както и терените до 12 ОУ „Стефан Караджа“ и 8 СОУ „Христо Смирненски“. В кв. „Три чучура север” ще се пръска на детските площадки при бл.77 и бл.82, а в кв. „Железник”  детските площадки на ул. „Младост” 15, на  „Арх. Хр. Димов“ № 10-12 и 16-18, на ул. „Загорка“ № 9 и площта около училището и детската градина.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама