Борисов: Ако не бях аз, България щеше да е в ситуацията на Гърция

16:32, 10 юли 15 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ако не бях направил това правителство, ако не бях направил всичките компромиси, ако 100 пъти не бях казал, че благодаря на всички партии за положените усилия да има парламент и правителство, България щеше да бъде в ситуацията на Гърция“. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов на въпрос във връзка с полемиките около правосъдната реформа и обвиненията, че правителството ще падне заради нея, съобщава агенция „Фокус“. 

Днес той откри новоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води на Момчилград.

„Тези коментари „ще падне правителството”, които се говорят всеки ден, нито са здравословни, нито са правилни, нито има някакъв смисъл да се говори. Това могат да го мислят хора, които искат само да се дестабилизира държавата. Само преди година имаше друго правителство с друго мнозинство, спряха еврофондовете и държавата замря”, обясни Борисов.

По думите му България е била пред разпадане със спрени еврофондове и фалирали банки. Положените усилия на правителството обаче я стабилизирали.

„Милиарди се разплащат, пенсионна реформа, здравна реформа, енергийна реформа, здравна система, инфраструктура, екология, земеделие. И изведнъж пак започваме да си говорим едни и същи. И като падне какво ще стане? Нови избори? Нови мнозинства или малцинства? Какво ще постигнем, освен да се върнем с още една година назад? Защо ежедневно трябва да се говори за ултиматуми и т.н.”, каза още Борисов и отбеляза, че му е омръзнало всеки ден да слуша негативни мнения за бъдещето на правителството.

В отговор на обвиненията, че полемиките около готвената съдебна реформа ще доведат до падане на правителството, Борисов коментира, че грешката на министъра на правосъдието Христо Иванов е, че е забавил във времето разговора с опозиционните партии.

„Вчера разговарях близо 2 часа с Радан Кънев по всички теми. Припомням – влезе съдебната стратегия в парламента, гласува се, положихме много усилия за разбирателство и тя да се приложи. Направих многократни срещи със съдии и прокурори заедно с правосъдния министър, направихме публично представянето с Румяна Бъчварова и Христо Иванов.Когато обаче искаш да променяш Конституция , трябва да си наясно, че с гласовете, които имаш това не може да се случи. Ако имахме над 160 депутата – лесно. Когато обаче 160 не са по силите на управляващите коалиция плюс подкрепящи партии, трябва да отидеш да разговаряш с опозицията”, уточни Борисов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама