Съдът пусна под гаранция директора на "Техномаркет" (обновена)

16:42, 10 юли 15 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът пусна под парична гаранция от 10 хил.лв. Николай Китов, представител на Съвета на директорите на „Техномаркет“ АД и на „К и К Електроникс“ АД, предаде репортер на София Topnovini.bg

Мярката не е окончателна и може да се обжалва в 3-дневен срок пред Софийския апелативен съд (САС).

"Правил съм сделки, които са търговски, няма фиктивни сделки. Всичките ми документи са перфектни", заяви пред съда Китов. 

По-късно той коментира пред журналисти, че решението на съда е "нормално". "Това е типично търговски спор, в който трябва да се изчисти името на "Техномаркет". В случая не виждам проблеми, тъй като това са абсолютно законни търговски операции", посочи той.

"Ще видите, че при една проста счетоводна експертиза "Техномаркет" ще бъде напълно оневинен, в смисъл, че даже от италианските органи не е обвинен, нямат претенции към "Техномаркет".

Той обясни, че претенциите на италианските правоохранителни органи са, че някой краде ДДС, но "в случая аз няма как да крадна ДДС в Италия".

Той каза още, че всяка година във фирмата се правят проверки по ДДС, като последната е била преди месец.

Той беше задържан на 7 юли във връзка с международно следствие по наказателен процес за данъчни престъпения по схемата „Карусел“, касаеща доставки в областта на консумативната електроника. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама