Съдът отложи делото срещу Сидеров - бременната му приятелка се разплака

16:46, 10 юли 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският градски съд прекъсна заседанието по делото срещу лидера на ПП „Атака“ Волен Сидеров още в самото начало. Депутатът е обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Сидеров и хора от парламентарната група на „Атака“ са в центъра на скандала с френския дипломат Стефани Дюмортие, който се случи по време на полет от София към Варна.

Инцидентът, който се случи преди повече от година, беше последван от няколко заседания и разпит на десетки очевидци на случилото се. На предишното заседание на СГС бяха разпитани повече от 15 свидетели. Днес съдът прекъсна делото при разпита на бременната приятелка на Сидеров, Деница Гаджева. Докато даваше показания Гаджева се разплака, с което явно разчувства съдията по делото и то беше отложено за 12 октомври.

Сидеров отново заяви, че всички свидетели срещу него са платени и че обвиненията целят да го извадят от политиката. В съдебната зала днес Сидеров заяви, че полицаят Колев лъже, че е бил удрян.

"Това е една лъжа, а тя се поддържа от неговия колега Недев, който иска да си изгони детето и жената от вкъщи, за да вземе апартамента. Това е моралният облик на полицая Недев, който е излъгал, че аз съм ударил неговия 130-килогрламов колега Колев. Върху това се гради цялото обвинение", каза лидерът на „Атака“.

Всъщност обвинението се гради и на показанията на повече от 20 свидетели – стюардеси, пътници и посрещащи на летище Варна. На предишното заседание беше разпитано и младо момче, което е било пребито от групата на Сидеров в автобуса, превозващ пътниците от самолета до терминала. Причината по думите е, че нарекъл Сидеров „простак“.

След прекъсването на делото, Сидеров и депутатите му останаха известно време в сградата на съда. От представителите на медиите остана и телевизия „Атака“, които снимаха един от свидетелите по делото, дори в момент на личен разговор по телефона. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама