Протестиращите полицаи с нов краен срок към Бъчварова

16:54, 10 юли 15 / Политика 25 748 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"До 17 юли трябва да приключи всичко. От това зависи дали дали планираното за 26 юли шествие ще е празнично  или отново ще засвидетелстваме недоволството си към управлението на вътрешното министерство" - това е новата позиция на протестиращите служители от сектор "Сигурност", съобщиха София Topnovini.bg членовете на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Адриано Георгиев и Димитър Попов. Днес започна вторият кръг от преговорите между протестиращите служители и ръководството на МВР. 

Исканията на служителите са свързани с условията за работата на униформените по опазването на границата ни с Турция, с недостига на материалното осигуряване в МВР и извънредния труд, който не се заплаща. След това е пенсионната реформа.

След днешната работна среща между синдикатите и ръководството на МВР за промяна на наредбата на работното време на служителите в МВР не е постигнато съгласие. Протестиращите служители са внесли предложения, като разговорите ще продължат във вторник. Тогава окончателно ще се види какви промени ще се предприемат от страна на ръководството на МВР.

По думите му в хода на работните преговори много пъти са се доближавали позициите на преговарящите страни, но резултати още няма.

„Уж говорим на един език, а в следващия момент се получава така, че нищо от исканията ни не е уважено. Тогава ние отново сме на улиците“, поясни Адриано Георгиев.

Той уточни, че СФСМВР ще изчака да види развитието на разговорите преди да ги коментира официално и по същество.

Министърът на вътрешните работи и вицепремиер Румяна Бъчварова по време на днешния парламентарен контрола заяви, че твърдо смята да направи всичко възможно, за да се постигне консенсус. Попитан дали синдикатите вярват в това изявление, Георгиев обясни, че, веднъж загубено,доверието трудно се възвръща.

Пред репортери министър Бъчварова заяви, че подкрепя тазвечершния протест срещу полицейското насилие. Адриано Георгиев каза, че му е много трудно да коментира действията на колегите си, които употребиха сила срещу двама младежи при задържането им. 

„Ако има нарушение, всеки трябва да си понесе последствията. Когато служител не работи съгласно закона, моето мнение е, че това не е правилно. Това е лично мое мнение“, посочи Георгиев.

По думите на Димитър Попов СФСМВР никога не е подкрепяло действия, които противоречат на законоустановените норми в страната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама