Община Плевен предлага създаването на Консултативен съвет по транспорта

16:58, 10 юли 15 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Плевен инициира създаването на Консултативен съвет по транспорта по повод разработването на План за устойчива градска мобилност за периода 2015-2015 г. Това съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Целта на този публичен форум е да обсъди, допълни и одобри предложения за проектни идеи и инициативи, направени от страна на всички заинтересовани страни, които ще дадат конкретното съдържание на намеренията за промяна.

Създаването на Плана за устойчива градска мобилност е в изпълнението на на Проект „BUMP – Планове за устойчива градска мобилност”, финансиран от Хоризонтална програма „Интелигентна енергия-Европа” на Европейския съюз.

На този етап са извършени предварителни проучвания, които са посочили 20 съществени проблеми като непрекъснатото увеличаване в броя на автомобилите; местата за паркиране са крайно недостатъчни, а организацията на паркирането дава незадоволителни резултати; общественият градски транспорт трудно конкурира личния и таксиметровия превоз; делът на велотранспорта е твърде малък; за товарно-разтоварни и разносни (доставки) дейности няма часови ограничения, освен регламентиран пропускателен режим за определени улици със забрана за влизане, спиране и паркиране, както и за максимален обем (тегло) на товарите до 3,5 т. при преминаване през пешеходна зона; инфраструктурата се претоварва от трафика и се амортизира по-бързо и т.н.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама