Майстори на длетото се събират в село Ясна поляна

17:33, 10 юли 15 / Култура 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приморското село Ясна поляна за пореден път ще събере майстори на длетото в традиционния симпозиум по скулптура в дърво.

На „Ясна поляна 2015" 5 творци ще пресъздават своите идеи, вдъхновени от уникалната природа на селото. Сред тях са Андрей Москов, Красимир Яков, Мариана Манева, Никола Диков и Роберт Цанев. По традиция, след края на симпозиума, техните творби ще бъдат изложени в галерия на открито.

Всяка година селото, свързвано с руския класик Лев Толстой чрез основаната в него толстоистка колония, се превръща в музей на уникални дървени скулптури. Още от входа на Ясна поляна, където табела с името на селото, сътворена от масивно дърво посреща своите гости, се усеща вълшебството на уникалното изкуство.

Симпозиумът ще започне на 12 юли и ще продължи двадесет дни, през които участниците в него ще създават творбите си и ще споделят опит и вдъхновение.

Международният симпозиум по скулптура в дърво „Ясна поляна" се провежда за 26-и пореден път. Той съществува в българският културен календар от 1984 година и с малки прекъсвания ежегодно превръща в самобитен арт център странджанското село Ясна поляна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама