ВСС одобри рокади в ръководството на Административен съд-Варна

17:35, 10 юли 15 25 624 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С решение на Висшия съдебен съвет са назначени двама нови заместник-председатели на Варненския административен съд. Това е станало по предложение на шефката на магистратурата Тинка Косева, съобщиха от пресслужбата на съдилището.

От там не коментират какви са причините за рокадите, но вероятно те се дължат на създалото се напрежение между магистратите. Част от тях открито обвиниха доскорошната заместничка на Косева – Евгения Баева, за това, че провокира сплетни и интриги в колектива, и оспориха професионалните й качества, както и чистотата на вътрешното й убеждение.

На мястото на Евгения Баева и Даниела Недева са избрани Борислав Милачков – съдия в Административен съд-Варна, с ранг "съдия във ВКС и ВАС”, и Елена Янакиева – съдия в Административен съд-Варна, със същия ранг.

Съдия Борислав Милачков е роден на 12.01.1972 година. Завършил е юридическото си образование във ВТУ "Св.св. Кирил и Методий“. От 1999г. е последователно прокурор в Районна прокуратура-Провадия и Варненската районна прокуратура, където е и заместник-районен прокурор. От 2002 година е назначен за съдия в Районен съд-Варна, наказателно отделение. От 2007 година е съдия в Административен съд-Варна. Женен, с две деца.

Съдия Елена Янакиева е родена на 04.04.1973 г. Завършила е юридическото си образование в Икономически университет-Варна. Има над 15 години юридически стаж. От създаването на Административен съд – Варна работи в III-то отделение на съда до март 2011 г. След това е съдия в I-во отделение на административната магистратура.

Двамата съдии са членове на Комисията по професионална етика в Административен съд-Варна за периода 2011-2015г. В продължение на година и половина те са били ментори и обучители на студенти по проект "Студентски практики“, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2007 – 2013 г.“.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 22:10, 05 окт 22

Даниела Недева е изключително некадърна съдийка, некомпетентна и с повърхностни познания по основните закони. Усъмних се какво е завършила, за да е такава гола вода в правосъдието и се оказа, че е завършила факултет на ВСУ! Какво правосъдие да очакват гражданите от семпла, простовата жена, алчна за постове и поставена да обслужва явни интереси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама