Пламен Трифонов в последния ден на управление на ВиК: Стабилизирахме едно губещо дружество

18:29, 10 юли 15 25 634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Управителят на „ВиК-Сливен” инж. Пламен Трифонов направи отчет на дейността си  за година и половина управление на дружеството. Той поясни, че в момента тече вписване на новия управител Севдалин Рашев, който бе избран на 6 януари от  Общото събрание на собствениците и че може би днешният ден е бил последен като управител. 

Трифонов обяви, че дейностите по водния цикъл на Сливен няма да спрат загубите на вода, а като причина посочи подмяната на канализационната мрежа, по която се работи на парче.

„Не искам повече да се спекулира с името ми и името на дружеството. Искам обаче да кажа, че за времето, в което аз бях управител, заедно с моя екип успяхме да стабилизираме едно губещо дружество и да го върнем на финансови позиции, които всеки един нов управляващ екип би искал да има. За съжаление времето беше твърде кратко, за да имам възможността да разгърна управленските си умения”, обяви пред медиите Трифонов.

Той спомена няколко резултата, като според него те са достатъчни, за да се придобие представа за постигнатото от екипът му.

1. Финансовият резултат, наследен през 2013г е - 1мил. 910 хил. лв.. Следствие на предприетите мерки загубата е намалена с 30%.2. Много работихме по подобряване на енергийната ефективност. И там резултатите не закъсняха. Разходите за ел. енергия са намалени с 20%.3. Въпреки извършваните строително-монтажни дейности по водния цикъл и честите аварии, загубите на вода също са намалени в рамките на 3-4%.4. Намаляване на общите разходи с 15%.5. Подменени бяха със собствени средства водопроводи, което доведе до намаляване на загубите.6. Успяхме да привлечем и назначим млади специалисти и инженери, от които дружеството имаше нужда.7. За пръв път в рамките на една година/2015г/ трудовите възнаграждения на работещите бяха увеличени два пъти.8. Беше закупена нова строителна техника и частично се обнови остарелия автопарк.

Трифонов говори и за направените  иновации.

„Най-стратегически важната е пречистването на отпадъчните води на град Сливен чрез иновативна бактереологична технология. Технология, която се надявам да остане и занапред, спестяваща милиони левове и която ще реши проблема с депониране на утайките. В периода от година и половина успяхме да подобрим организацията по отчитането на потребената вода. За пръв път започна поставянето на водомери с дистанционно отчитане извън имотите на гражданите, с цел намаляване на кражбите, респективно загубите. Така нашите инкасатори вече не рискуват да бъдат нападани, обиждани или хапани от домашни любимци. По време на този процес намерихме много т.нар. „байпасни връзки",/незаконни отклонения осъществявани в предишни периоди/, чрез които отделни абонати ощетяват останалите граждани. Въпреки заплахите екипът ми успя да отстрани голяма част от тях”, обяви управителят и продължи:

„Внедрихме Интегрирана система по управление на качеството, по отношение на околната среда и здравето и безопасността при работа в съответствие с изискванията на ISO 9001:2008/, ISO 14001:2004, OHSAS 18001: 2007”.

„Това е малка част от нещата, които аз и моят екип направихме за краткото време, което ми бе дадено да управлявам това дружество със стратегическо значение. Работихме и по няколко проекта с европейско финансиране, които се надявам да бъдат завършени успешно. Не можахме само да опазим доброто име на ВиК Сливен, заради ремонтите по водния цикъл на града. Тук искам да подчертая, че не ВиК носи отговорност за проблема с безводието на Сливен. Дружеството бе само асоцииран партньор по проекта – или ако трябва да го кажа на прост език ние спирахме и пускахме водата. Смело мога да кажа, че ВиК бе избрано за буфер на гражданското недоволство. Позволете ми в тази връзка да се извиня на гражданите още веднъж, макар че специалистите и работниците на ВиК не са виновни за нито един ден безводие в Сливен. Мога да говоря още много, защото година и половина не са ми преминали безметежно в офиса. Спирам до тук. Искам да пожелая на новия екип успех! Искрено се надявам да запазят това, което ние направихме и да успеят да надградят над нас, още повече, че имат и политическата протекция на това правителство. Нека обаче политическата интрига да не им е водещото начало, а да мислят за Сливен и неговите граждани! Благодаря на екипа си и колегите във ВиК Сливен!, каза в заключение Пламен Трифонов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама