Около 40 души се събраха срещу полицейското насилие

18:38, 10 юли 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 40 души се събраха в 18:00 часа в градинката пред църквата "Св. Седмочисленици" на протест под мотото "Качество, а не количество в МВР", срещу полицейското насилие, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Протестът е провокиран от любителско клипче, което показва как полицаи бият момче и момиче при задържането им. "Тук съм, защото полицейският произвол все още е факт и то се оказа, че това е редовна практика. Това не са просто някакви изолирани случаи", коментира пред София Topnovini.bg един от протестиращите - Николай Антов.

Протестиращите са подготвили и листа с искания към МВР. Те посочват, че бюджетът на МВР е най-големият сред министерствата-над 1 млрд. лв. По техните думи над 900 млн. отиват за заплати, които полицаите не заслужавали. "Искаме реформи. Искаме полицаите, хванати с подкуп, директно да бъдат уволнявани", това скандираха под прозорците на вътрешното министерство протестиращите.

Да подкрепи протеста беше дошъл и директорът на дирекция по сигурността към СО Красимир Димитров. "Организаторите много хубаво са си устроили протеста, а аз съм тук, защото не подкрепям никакво насилие по какъвто и да било повод", коментира Димитров за София Topnovini.bg.

Протестът беше обявен в социалните мрежи, като там над 1500 души бяха потвърдили присъствие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама