Зам.-министърът на правосъдието Вергиния Мичева сред гостите в Сливен на официална церемония

18:50, 10 юли 15 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правосъдният заместник-министър Вергиния Мичева проведе среща с кмета Кольо Милев. Повод за посещението й в Сливен бе церемонията по връчване на сертификати на участниците, преминали "Програма за обучение на професионалистите, работещи с деца в конфликт със закона", сред които и двама служители от общинската администрация.

По време на срещата си с градоначалника, зам.-министър Минчева изрази задоволството си от реализацията на програмата на територията на Община Сливен и подчерта, че това обучение е от изключително значение за Министерството на правосъдието, а също и за правосъдната система, която е в процес на реформиране по отношение работата с деца в конфликт със закона.

Минчева подчерта още, че по време на посещението си в града е посетила и „Синята стая”, която работи на територията на Сливен.

Припомняме, че в периода май – юли 2015 в Сливен се проведоха първите обучения по "Програма за обучение на професионалистите, работещи с деца в конфликт със закона" в областта. Програмата беше разработена по заявка на УНИЦЕФ България от Фондация "Фонд за превенция на престъпността – ИГА" по проект "Подкрепа за децата в конфликт със закона, децата в риск и техните семейства".  Програмата целеше да подкрепи процеса на реформа на системите за детско правосъдие и закрила на детето чрез специализация и подобряване на комуникацията и сътрудничеството между представителите на съда, прокуратурата, полицията и социалните работници. Програмата беше насочена към обогатяване на знанията на професионалистите по отношение на международните стандарти и овладяване на умения за работа с деца, така че да гарантират прилагането на правата на децата в конфликт със закона и децата в риск във всички процедури и вземането на решения, които са в най-добър интерес на децата. В пилотното обучение се включиха 50 професионалисти от четири общински администрации, РДСП, ОЗД, МКБППМН, полицията и прокуратурата от област Сливен.

Проект "Подкрепа за децата в конфликт със закона, децата в риск и техните семейства" е инициатива на УНИЦЕФ България за подкрепа на процеса на реформа на системата за детско правосъдие и на местно ниво се подкрепя от община Сливен от самото му стартиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама