Красимир Костов ще се бори за трети кметски мандат в Шумен

13:19, 11 юли 15 / Политика 25 849 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Градоначалникът на Шумен Красимир Костов ще се бори за трети кметски мандат в Шумен. Кандидатурата му за кмет на Шумен е издигната на днешната Общинска конференция на БСП.

Останалите номинирани от местните организации - бившият областен управител Венцислав Венков, ректорът на Шуменския университет проф. Маргарита Георгиева, депутатът Иван Иванов, зам.-кметът по строителство и екология Иван Йонков, д-р Валентин Семков, Валентин Маринов и лидерът на БСП –Шумен Тодор Тодоров, са си направили отвод.

"100-те присъстващи на конференцията делегати с явно гласуване единодушно подкрепиха избора на Костов. Партията е единна по отношение на кандидатурата му", коментира лидерът на местната структура на БСП Тодор Тодоров.

„Благодаря, че бях подкрепен и номиниран за трети мандат за кмет на Шумен.  Знам какво значи това, защото зад гърба ми са два мандата на упорита работа. Имаме и своите идеи и ресурси вече за следващия програмен период, за следващите 4 години.

Имаме и своите готови проекти за реализация,  по плана за развитие на Шумен - надявам се в следващия мандат да видим обновен Младежкия дом, Летния театър, централната улица, да завършим и благоустройството на крайните квартали.

Приемам номинацията с дълбокото съзнание, че това е преди всичко работа, отговорност, нерви, вярно- вдигнах си захарта през този период, хванах лек диабет, с кръвното се справям засега, с хапчета. Но надявам се, това което успяваме да постигнем  да е един вид стимулатор за изпълнение, имаме много неща да свършим", заяви след партийния форум Красимир Костов. Той посочи, че очаква нормална, човечна и по-коректна битка в предизборна кампания.

"Ще се предпазваме от обещания, ще гледаме те да бъдат премерени според възможностите ни", допълни кметът на Шумен.

След днешното събрание на общинската структура стана ясно, че 114 души са номинираните за общински съветници в Шумен, като най-силна подкрепа е събрал Тодор Тодоров. Конференцията е делегирала права на Областния съвет на БСП да подреди листата за общински съветници, в която ще влязат 41 души. Тя ще бъде окочателно изготвена до края на август, уточни Тодоров. На форума лидерът на БСП-Шумен е предложил 30% от листата да се състои от млади хора.

На днешната конференция бяха одобрени и кандидат-кметовете на БСП в населените места в общината.

Ето и списъкът с кандидатите:

За следващ мандат ще бъдат подкрепени кандидатурите на досегашните кметове от БСП  на селата:  

Лозево – Милко Цанев

П. Волов – Пенка Христова

Царевброд – Стефан Живков

Мадара – Антоанета Иванова

Овчарово – Галя Томова

Нови кандидатури за кметове, БСП- Шумен издига в селата:

Кладенец – Борис Бойчев

Черенча – Гинка Рангелова

Радко Димитриево – Красимир Коев

Друмево – Адриян Атанасов

Мараш – Красимира Минкова

Салманово – Илка Алексиева

Белокопитово – Маринка Стойчева

БСП ще подкрепи независимите кандидати за кметове в:

село Вехтово – Ива Вълчанова- Йорданова

село Илия Блъсково – Васил Василев

Предстои общинският съвет на БСП – Шумен да издигне кметски кандидатури и за селата Ивански, Средня, Градище, Струйно, Дибич, Велино, В. Друмево и Новосел. 

Утре е конференцията на БСП в Нови пазар, на която ще стане ясен кандидатът на БСП за кмет на града, а на 25 юли е форумът на партията във Велики Преслав.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама