ДПС с амбиция за 40 кмета, не изключи коалиции в още 60 общини

15:34, 11 юли 15 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДПС има амбицията да излъчи кандидати в максимален брой общини, дори и там, където социологически проучвания показват, че няма големи шансове за победа. Така партията си поставя за цел близо 40 кмета в традиционно силните за нея общини, за още 60 общини пък ще се търси коалиционна формула с партии, придържащи се към либералните идеи.

Това съобщи лидерът на партията Лютви Местан на среща на младежката структура на ДПС, провеждаща се в Пловдив, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg.

Конкретни имена обаче не бяха посочени, тъй като, по думите на Местан, окончателното решение за тях ще се вземе след диалог с местните структури. "Ние застъпваме разбирането, че участието в изборите не цели само победа. Чрез нашите кандидати искаме да представим либералната концепция за местното управление", коментира още той.

В изборите за местна власт ДПС ще участва и в големи общини, където не е сред първите политически сили. Местан не изключи коалиции в някои от тези общини, но единствено и само в рамките на либералното семейство, член на което е партията.

Що се отнася до балотажите, то от ДПС бяха категорични, че ще дадат своята подкрепа единствено на кандидати, изповядващи центристката либерална идея. Основният критерий обаче ще е нагласата на избирателите в дадената община, оценката им за конкретния кандидат и не на последно място – мениджърските умения на кандидата.

Лютви Местан бе категоричен, че ДПС няма да влезе в диалог с антисистемни, популистки и радикални партии.

Местан днес е в Пловдив за Националния съвет на Младежкото ДПС. Подготовката за местните избори и ролята на младежите в нея са някои от основните теми, които ще бъдат засегнати на форума.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама