Председателят на общинския съвет: Трудно някой ще победи Фандъкова на местните избори

16:40, 11 юли 15 / Политика 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Никоя от партиите все още не е издигнала конкретен кандидат за кметското място в София, като изключим Реформаторския блок, но и там доколкото ми е известно това не е официално. Т.е. издигнат е кандидат на една от формациите, които съставляват реформаторите. Този факт, както и многото кандидатури в БСП, показват че не е намерен съперник на Фандъкова и това е съвсем разбираемо, имайки предвид успехите, които имаме като управление на града през последните години.Това каза пред София Topnovini.bg председателят на Столичния общински съвет издигнат от ГЕРБ Елен Герджиков.

Той обясни, че все още официално Йорданка Фандъкова не е издигната като кандидатура на ГЕРБ и подчерта, че Фандъкова се ползва с „огромна безапелативна и безусловна подкрепа“ в обществото.

„Има три месеца и половина до изборите. Тя е един действащ кмет на един огромен град. Има изключително много работа и отговорности и ранното започване на кампания би попречило на изпълненията на конкретните й задължения“, каза той.

Герджиков е категоричен, че за стратегията на ГЕРБ, както за начина на провеждане на кампанията им за предстоящите местни избори, няма никакво значение кой ще е опонент на техния кандидат. По думите му предизборната кампания на партията, както и принципите ѝ, залагат на прагматичната част от работата в Столична община, както и на видимите резултати под формата на конкретни проекти.

Герджиков опроверга и твърденията на другите партии, че бюджетът на София не се харчи по предназначение.

Цялото интервю на Елен Герджиков можете да прочетете ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама