ДПС с кандидати за кметове в 40 общини

17:05, 11 юли 15 / Политика 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДПС има амбицията да излъчи кандидати в максимален брой общини, дори и там, където социологически проучвания показват, че няма големи шансове за победа. Това съобщи лидерът на партията Лютви Местан на среща на младежката структура на ДПС в Пловдив, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg.

По думите партията си поставя за цел близо 40 кмета в традиционно силните за нея общини. Той посочи, че за още 60 общини ще се търси коалиционна формула с партии, придържащи се към либералните идеи. Той обаче не посочи конкретни имена.

"Окончателното решение за тях ще се вземе след диалог с местните структури. Ние застъпваме разбирането, че участието в изборите не цели само победа. Чрез нашите кандидати искаме да представим либералната концепция за местното управление", коментира още той.

В изборите за местна власт ДПС ще участва и в големи общини, където не е сред първите политически сили. Местан не изключи коалиции в някои от тези общини, но единствено и само в рамките на либералното семейство, член на което е партията.

Що се отнася до балотажите, то от ДПС бяха категорични, че ще дадат своята подкрепа единствено на кандидати, изповядващи центристката либерална идея. Основният критерий обаче ще е нагласата на избирателите в дадената община, оценката им за конкретния кандидат и не на последно място – мениджърските умения на кандидата. Лютви Местан бе категоричен, че ДПС няма да влезе в диалог с антисистемни, популистки и радикални партии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама