Деца със специални нужди опознават природата на родния край в Търговище

06:37, 16 юли 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Летен излет на открито събра в красивата местност „Парка” край Търговище деца със специални потребности, техните родители и връстници. Заедно те опознаваха природата на родния край, забавляваха се, споделяха опит и емоции.        

„Освен че беше весел и приятен пикникът имаше познавателен характер. Децата научиха много понятия, свързани с природата и природните явления. Играха образователни игри, които им помогнаха в опознаването на света около тях”. Това разказа ръководителят на проекта „Мисията - възможна” г-жа Светла Янчева. Пикникът бе част от дейностите по проекта, реализиран от Родителската организация „Заедно за децата на Търговище”.

За доброто настроение на излета се грижи аниматор. Заедно с него в детските игри се включиха и доброволци от Центъра към Клуба на нестопанските организации.

В следващите месеци за малчуганите са предвидени още много интересни и образователни срещи. Те ще посетят местности, свързани с историята на родината и ще научат повече за различни свои хобита. Ще прекарат един ден на село, където ще опознаят животните от стопанския двор. Изкусни майстори ще ги запознаят със старите български занаяти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама