Пловдивчани посрещат частица от мощите на Свети Димитър Солунски

07:07, 16 юли 15 / Любопитно 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивчани посрещат част от мощите - дясната ръка, на свети великомъченик Димитрий Солунски Чудотворец днес, съобщиха от Пловдивската митрополия.

Светинята ще бъде донесена от Гърция от архимандрит Атинагор, протосингел на Негово високопреосвещенство митрополита на Верия, Науса и Кампания Пантелеймон.

От пловдивската катедрала "Света Богородица" в 17.30 часа в четвъртък ще тръгне литийното шествие със светите мощи до митрополитския храм "Света Марина". Там от 18.00 ч. ще започне празничната архиерейска вечерня. Светите мощи ще останат в храма, който ще бъде отворен и през нощта за поклонение.

По повод зачестилите катастрофи с жертви на пътя в региона, митрополит Николай ще отслужи и молебен за здраве в храма „Света Марина от 19.30 ч.

На 17 юли, когато се чества паметта на света великомъченица Марина, празнична архиерейска литургия от 9.00 ч. ще отслужи пловдивският митрополит Николай в присъствието на митрополити - членове на Светия синод на БПЦ, епископи и свещеници. Вечерта светите мощи на Солунския чудотворец ще бъдат отнесени обратно в епрахията, от която са донесени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама