Представят на бизнеса в Русе актуални възможности през новия програмен период

07:52, 16 юли 15 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областна администрация-Русе, Русенската търговско-индустриална камара и Областен информационен център организират информационна среща с бизнеса на тема „Нов програмен период- актуални възможности”, част от кампанията за презентиране на ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.

Срещата ще се проведе на днешния 16 юли от 14 ч. в зала 1 на Областна администрация. На нея са поканени работодатели от общините Русе, Сливо поле и Ветово. Експертите на ОИЦ-Русе ще ги запознаят с отворената процедура „Ново работно място 2015” по ОПРЧР и с електронното кандидатстване чрез системата ИСУН 2020. Освен това бизнесът ще бъде информиран за предстоящите процедури според Индикативните годишни работни програми за 2015 година на ОПРЧР и ОПИК, което ще ги ориентира какви бизнес проекти биха могли да подготвят.

По време на срещата Русенската търговско-индустриална камара ще представи своя видео конферентен център, който е свързан в мрежа с такива центрове във Враца, Крайова и Кълъраш. Той е реализиран по проект "Заедно в реално време: мрежа от видео конферентни центрове за осъществяване на интерактивна връзка и сътрудничество в трансграничния регион" (CBC Live), който се финансира от Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013 г. в партньорство със Сдружение "Общество Идеин", Румънска асоциация за трансфер на технологии и иновации – Крайова, Търговско-промишлена палата – Враца и Търговско-индустриална и земеделска камара – Кълъраш.

Мрежата от центрове отваря широко вратата за комуникации без граници по един безпрецедентен за региона начин, като създава условия за преодоляване на пространствата и за управление на проекти и организиране на публични събития от различен формат без значителни разходи за бизнеса, отбелязват по този повод от ОИЦ-Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама