Новото модерно игрище на Белене е готово за ползване

08:39, 16 юли 15 / Спорт 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новото модерно игрище в спортен комплекс „Гигант” - Белене (на юг от бившия плувен басейн) вече е на разположение на всички желаещи да го ползват. Това научихме от Ралица Господинова, пресаташе на местната управа в крайдунавския град.

Игрището е с изкуствена настилка - многофункционално покритие, дървени седалки от импрегниран материал, осветление с метал-халогенни прожектори и размери 40/20 м. То е предназначено и разчертано за футбол, хандбал и волейбол и може да се ползва безплатно по всяко време. Волейболните стълбове се поставят и осветлението се включва по предварителна заявка на организирани групи спортуващи.

Новата спортна придобивка е по проект „Изграждане на игрище за хандбал и волейбол”, разработен от Община Белене с получател на средствата - Хандбален клуб „Дунав” - Белене. Проектът е финансиран по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селски райони” по Програма за развитие на селските райони за периода 2007-2013г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама