Парламентаристите се скараха и в сутрешен блок заради съдебната реформа

09:01, 16 юли 15 / Политика 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Евродепутатът от ГЕРБ и ЕНП Емил Радев и народните представители в 43-ото Народно събрание Емил Димитров-Ревизоро (Патриотичен фронт), Димитър Делчев (Реформаторски блок), Лъчезар Никифоров(АБВ) и Чавдар Георгиев (БСП) за пореден път не успяха да постигнат съгласие около съдебната реформа. Този път това се случи в сутрешния блок на бТВ, като почти липсваха неизказвани аргументи около подкрепата или неподкрепата на депутатите към промените в Конституцията.

Според Чавдар Георгиев (БСП) ВСС ще получи повече власт благодарение на реформите, които се предлагат. „Естествено, че трябва да има реформа, но не такива“, убеден е социалистът. Георгиев обясни, че все още няма яснота около ефекта от предлаганите от Министерски съвет промени.

По думите на евродепутатът Емил Радев съдебната реформа е съставена от много други стъпки. Радев изтъкна припомни за промени в Закона за съдебната власт, където е засегнато електронното правосъдие.

„Когато в интернет са делата на гражданите, когато там са и доказателствата, които не мога да изчезнат, съдебният процес се улеснява“, обясни Емил Радев.

Еимл Димитров-Ревизоро (ПФ) от своя страна каза, че се е подписал под проекта на тази Конституция и продължава да го подкрепям. По думите му за пети път се променя основният закон, но нищо не се променя.

„Правим реформа само заради самата реформа, а не заради резултатите“, песимистичен е патриотът.

Лъчезар Никифоров изтъкна проектът за промени в съдебната власт, предложен от АБВ.

„Там има цяла глава за електронното правосъдие. Ние първи внесохме идеите за съдебната реформата. Нашите са работещите решения“, категоричен е Никифоров.  

Димитър Делчев (РБ) му отговори, като каза, че точно в това е проблемът – всеки си подкрепя неговите идеи. Според Делчев до никъде няма да стигнем по този начин. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама